17. јула 2013. године, поводом рођендана Њ. К. В. Престолонаследника Александра II, одбори и повереништва Удружења Краљевина Србија су организовали пригодне активности, којима је обележен овај велики дан за све монархисте.

 [slideshow id=36]

Градски и Општински одбори у Краљеву, Трстенику и Великом Градишту Удружења Краљевина Србија организовали су у храмовима Српске православне цркве молебане за здравље и напредак Престолонаследника Александра II и Краљевског дома Србије. На пријему после молебана, Одбор у Великом Градишту је доделио захвалнице установама и фирмама које су пружиле несебичну помоћ удружењу и допринос васпостављању монархије у Србији. Такође је потписан и протокол о сарадњи ОО КС са Културним центром Велико Градиште и Средњом школом Велико Градиште.

(молебан у Краљеву http://www.youtube.com/watch?v=rb8JnoTYm_4&feature=youtu.be )

Градски одбор Крагујевац организовао је у сали Епархије шумадијске, свечани пријем на коме је приказан филм о активностима Њ.К.В. Престолонаследника Александра II. (линк http://www.youtube.com/watch?v=G8d8kGVaSU8&feature=share )

Општински одбор Велика Плана је организовао добровољно давање крви. Акција је успешно одржана уз велики одзив чланова Удружења и грађана Велике Плане, а сви који су се одазвали су добили захвалнице Удружења. Овим хуманим чином, испуњена је и лична жеља Патрона Удружења да се његов рођендан обележи управо кроз помоћ другима.

На штандовима у Краљеву и Бору грађанима је дељен промотивни материјал и пролазници су упознати са активностима Краљевског дома, Удружења Краљевина Србија као и, наравно, о непосредном поводу за организовање акција – Краљевом рођендану.