Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina su u skladu sa našom tradicijom obeležili Badnje veče u Kraljevskom dvoru, a čast da prisustvuju su imali i članovi Udruženja Kraljevina Srbija.

   

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, sa kćerkom Alison tradicionalno provode božićne praznike u Kraljevskom dvoru na Dedinju.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je na Badnje jutro isekao badnjak, a Badnje veče je obeleženo tradicionalnim paljenjem badnjaka ispred Kraljevskog dvora. Badnjak su osveštali jereji Vladimir Levićanin i Panajotis Kartasios, a sasluživao im je đakon Darko Radovanović.

Pored članova Kraljevske porodice, paljenju badnjaka prisustvovali su i predstavnici savetodavnih tela Krune, Kraljevskog medicinskog Odbora, kao i članovi Upravnog odbora Fonda Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje.

Ispred Udruženja Kraljevina Srbija su prisustvovali gospoda: Mario Majstorović, predsednik Udruženja, Saša Šušić, potpredsednik Upravnog odbora, Andrija Šošić i Stefan Milanović, članovi Upravnog odbora, Srđan Ćosić, član Saveta, Miloš Pavković, generalni sekretar Izvršnog odbora, Predrag Medenica, Dejan Blagojević, Saša Stanisavljević i Miloš Marinković, potpredsednici Izvršnog odbora i Nikola Plavšić, član GO Beograd.

Badnje vece Dvor (4)

   

Tradicionalni prigodni prijem za sve prisutne priređen je potom u Plavom salonu Kraljevskog dvora.

Prestolonaslednik Aleksandar je još jednom pozvao građane Srbije i Republike Srpske da provedu što više vremena sa svojim porodicama 2018. godine i poželeo im dobro zdravlje i sreću.

Njihova Kraljevska Visočanstva prisustvovaće Božićnoj liturgiji koju će Njegova Svetost Patrijarh Srpski gospodin Irinej služiti u Hramu Svetog Save u 9 časova, nakon čega će Princeza Katarina posetiti dečije bolnice na Banjici i u Tiršovoj, gde će podeliti paketiće i proslaviti Božić sa decom koja su trenutno njihovi pacijenti.

Kraljevska porodica još jednom želi srećan Božić i srećne praznike svim građanima Srbije i Republike Srpske tradicionalnim božićnim pozdravom „Hristos se rodi!“

   

Celu galeriju slika pogledajte OVDE