U organizaciji Opštine Inđija i Udruženja Kraljevina Srbija, u utorak, 8.novembra 2017, Inđija je na svečani način obeležila Dan oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu.

   

Program je počeo u podne u parku Kraljice Marije, intoniranjem državne himne Bože pravde u izvođenju g-đe Jovane Miljuš Grbić, a potom su sveštenici Srpske pravoslavne crkve služili pomen potporučniku Juliju Vapi i položeni su venci na spomenik Kralju Petru Prvom velikom oslobodiocu,

Prvi venac u ime grada je položio predsednik opštine Inđija gospodin Vladimir Gak, potom su vence položili: u ime Vojske Srbije pukovnik Petković, u ime Udruženja Kraljevina Srbija g. Predrag Medenica, a venac su položile i delegacije Saveza potomaka ratnika i Subnora.

Svečanost je nastavljena u Kulturnom centru Svečanom Akademijom pod nazivom “U čast slavnih predaka“, na kojoj su nastupili Gradski hor i Kulturno umetničko društvo „Soko“ a izvedena je i predstava “Vreme časti i ponosa“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Prisutne su svojim govorom pozdravili g. Vladimir Gak, ispred Opštine Inđija, g-đa Aleksandra Andrejević Miljanović, ispred Udruženja Kraljevina Srbija dok je g-đa Jovana Miljuš Grbić pročitala pozdravno pismo Njegovog Kraljevskog Veličanstva Prestolonaslednika Aleksandra upućeno građanima Inđije povodom Dana oslobođenja.

Na kraju je za zvanice priređen koktel u Kafeu Kulturnog centra.

    

Celu galeriju slika pogledajte na LINKU