Чланови Градског оодбора Београд Удружења Краљевина Србија присуствовали су 31. маја 2015. манифестацији „Спортско сабрање Свете Србије“, где су пратили Њихова Краљевска Височанства Престолонаследника Александра и Принцезу Катарину.

    

Sportsko sabranje (1)

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја на Ади Циганлији одржано је друго „Спортско сабрање Свете Србије“. Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, заједно са принцезином сестром г-ђом Бети Румелиотис присуствовали су јутрос Светој Архијерејској Литургији коју је служио Његово Преосвештенство Владика аустралијско – новозеландски Г. Иринеј уз саслужење свештенства Митрополије београдско-карловачке. Спортско Сабрање Свете Србије је спортска манифестација чији је циљ неговање српске културе, институције породице и враћања духовних и традиционалних вредности у свакодневицу живота наших најмлађих.

Њихова Краљевска Височанства су по завршеној Литургији присуствовали и богатом културно-уметничком програму заједно са Владиком Иринејом, г-дином Гораном Весићем, градским менаџером, г-дином Марком Ђурићем, шефом Канцеларије за Косово и Метохију, г-дином Дејаном Томашевићем, нашим прослављеним кошаркашем који је и председник Удружења, и др Милетом Радојевићем, директором Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама.

Програм је настављен скоковима падобранаца и показном вежбом специјалних јединица војске, а након тога на самом централном терену  уз преко тридесет разних спортских станица малишани су могли да пробају и упознају многе спортске вештине  уз асистенцију тренера.

 Sportsko sabranje (7)

За то време на околним теренима одиграни су турнири у фудбалској мини макси и баскет лиги уз учешће неколико хиљада деце спортиста. Завршница овог прелепог дана спортског сабрања на Ади обележена је кошаркашком утакмицом на централном спортском терену коју су одиграле екипе филма Бићемо прваци света и Свете Србије за коју су играли наши прослављени кошаркаши: Дејан Томашевић, Жарко Паспаљ и многи други.

За најмлађе посетиоце припремљени су дарови, а за све госте служен је војнички пасуљ. Сви садржаји Спортског Сабрања били су бесплатни.

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/NMdu9V