Београд, 10.мај 2015. – Градски одбор Београд Удружења Краљевина Србија, које је под патронатом Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра, организовало је такмичење у беседништву чије је финале одржано на Белом Двору, 10. мaja 2015. са почетком у 14 часова.

    

besednistvo (2)

Учешће у такмичењу узели су ученици Прве београдске гимназије, Осме београдске гимназије, Тринаесте београдске гимназије, Петнаесте београдске гимназије, Гимназије Свети Сава, као и студенти Правног Факултета Универзитета у Београду, Факултета политичких наука Универзитета у Београду, Филолошког Факултета Универзитета у Београду, као и Филозофског Факултета Универзитета у Београду, као и Филозофског Факултета Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Победу је заслужено однела Сања Лакић студент Правног факултета Универзитета у Београду са беседом “Сеобе српског народа“, друго место је заузела Ирена Плаовић студент Филозофског факултета Универзитета у Београгу са беседом „О беседништву“, док се на трећем месту нашао Марко Шукало студент Правног факултета Универзитета у Београду, са беседом „Нек буде што бит` не може“.

besednistvo (1)

Жири који је оцењивао такмичаре чинио је: г. Предраг Марковић, члан Крунског савета политичар, књижевник; академик Матија Бећковић, песник, члан Крунског савета; г. Радош Бајић, глумац и режисер; др Добривоје Станојевић, професор на Факултету политичких наука; јереј Глигорије Марковић, вождовачки парох и духовник у Централном затвору Србије; г. Бошко Чолак Антић, новинар и преводилац; гђа Виолета Јелачић Србуљ, професорка реторике; ђакон мр Сава Милин; г. Љубиша Јовановић, професор.

У оквиру свечаног дела програма натупио је хор храма Светог Цара Константина и Царице Јелене, Хор „Шара“, Хор „Дамаскин“, Етно група „Слободни стругари“, солиста Сунчица Стефановић и хармоникаш Душан Браловић.

 besednistvo (3)

Целу фгалерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/qNzlMz