NjKV Knez Dušan i Valeri De Muzio stupili su u svetu tajnu braka u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu. Članovi Udruženja Kraljevina Srbija imali su čast da prisustvuju venčanju.

    

Delegaciju Udruženja Kraljevina Srbija predvodili su g. Andrija Šošić, potpredsednik Upravnog odbora, g. Uroš Parezanović, generalni sekretar, g-đica Kristina Ivljanin, predsednica Kraljeve omladine i g. Srđan Radojević, potpredsednik Kraljeve omladine.

Venčanje su činodejstvovali Njegovo Preosveštenstvo Episkop šumadijski G. Jovan i Njegovo Preosveštenstvo Episkop istočnoamerički G. Irinej. Mladoženjin kum bio je njegov najbolji prijatelj g-din Aleksandar Senui.

Venčanju Kneza Dušana Karađorđevića (unuka Nj.K.V. Princa Pavla i Princeze Olge, sina Nj.K.V. Princa Aleksandra i Princeze Barbare) i gospođice Valeri De Muzio, prisustvovali su mnogi članovi i prijatelji Kraljevske porodice Karađorđević iz Srbije i inostranstva – majka Princa Dušana Nj.K.V. Princeza Barbara, Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar, Princeza Katarina, Princ Filip i Princeza Danica, Princ Mišel od Jugoslavije, brat Princeze Barbare Princ Eugen od Lihtenštajna sa suprugom i decom Marijom, Anom i Johanesom, Helen von Habsburg, Grof Ignaz Vajt cu Tering-Jetenbah sa suprugom Robinijom, Princ Tasilo Ferdinand Meternih-Šandor, Aleksandar i Rudolf od Lihtenštajna i Grofica Elizabeta Kajndl-Šenborn.

Nakon venčanja i večere u Belom Dvoru, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar poželeo je mladencima dobro zdravlje i dug i srećan zajednički život.

   

Knezevsko vencanje 2

   

Srpskog i lihtenštajnskog porekla, nakon 11 godina školovanja u engleskim internatima, Knez Dušan je završio studije na Univerzitetu Mekgil u Montrealu, stekavši diplomu političkih nauka i međunarodnih odnosa. Nakon toga, odlučio je da provede godinu dana u Beogradu, gde je učio srpski i putovao širom Srbije da bi se ponovo povezao sa svojim nasleđem i korenima. Prvo stažiranje princa Dušana bilo je u UNESKO-u, a zatim je radio u Lorealovom odeljenju za putovanja i maloprodaju i u odeljenju za marketing i komunikacije kompanije Eurosport. Nakon toga pridružio se preduzetničkom projektu u sektoru avio karata, gde je radio na stvaranju teretnog čvorišta u Južnoj Americi. Princ Dušan proveo je 9 godina radeći u Parizu i Njujorku u jednoj od vodećih svetskih kreativnih mreža butika (FRED & FARID), koja je specijalizovana za društvena, sadržajna i tehnička rešenja za brendove, radeći na raznim međunarodnim brendovima, i sarađujući sa vodećim ličnostima u digitalnoj umetnosti, muzici, modi, fotografiji, politici i sportu.

Italijanskog porekla sa očeve strane, i mađarskog sa majčine, gospođica Valeri De Muzio je odrasla u Nju Džersiju i provela poslednjih 25 godina u Njujorku. Nakon pohađanja Modnog instituta za tehnologiju u Njujorku, stekla je dugogodišnje interdisciplinarno iskustvo u modnom oglašavanju, uredništvu i odnosima s javnošću. Bila je menadžer za odnose s javnošću u kompaniji Guči, kao i urednik za modno tržište časopisa Harpers Bazar.

   

Galerija slika – LINK