Градски одбор Крушевац Удружења Краљевина Србија је на Видовдан, традиционално узео учешће у дешавањима којима се у Крушевцу обележава овај за Србе најзначајнији национални празник.

   

Ова година је и година јубилеја, пошто се навршило 630 година од Косовског боја и дана када су се Свети Кнез Лазар и његови ратници и великомученици трајно определили за Царство Небеско.

Делегација нашег градског одбора учествовала је у Видовданској литији добивши истакнуто место у поворци, одмах иза Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Г. Давида. Припадници Војске Србије носили су кивот са делом моштију Светог Кнеза Лазара од цркве Лазарице до Споменика косовским јунацима, праћени свештенством, градским и државним функционерима, страним и домаћим делегацијама и грађанством.

Након парастоса косовским јунацима, поворка литије се вратила до цркве Лазарице. Делегација ГО КС Крушевац положила је венац на Споменик косовским јунацима у склопу церемоније полагања венаца заједно са делегацијама других удружења, као и градова-побратима. Делегацију нашег удружења предводили су г. Дејан Богдановић, потпредседник Извршног одобра за Јужну Србију, г. Милан Милошевић, председник ГО КС Крушевац, као и г. Новица Милићевић, председник ОО Ћићевац.

   

Галерија слика – ЛИНК