Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали су свечаности поводом Дана Републике Српске, 9. јануара 2018. у Бањалуци. Овом приликом достављена је и хуманитарна помоћ, у чијој дистрибуцији су Краљевском пару помогли чланови Удружења Краљевина Србија.

   

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, у пратњи господина Душана Бабца, члана Крунског већа Њ.К.В. Престолонаследника Александра и директора Фонда Краљевски Двор, посетили су данас Бањалуку, где су се срели са председником Републике Српске, Њ.Е. г. Милорадом Додиком, представницима Владе Републике Српске и највишим државним званичницима поводом прославе Дана Републике Српске.

Њихова Краљевска Височанства су присуствовали Светој Архијерејској Литургији коју је служио Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј уз саслужење више Архијереја и свештенства Српске Православне Цркве у Саборном Храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Принцеза Катарина обишла је и Дом за децу без родитељског старања „Рада Врањешевић“ у Бањалуци, као и Клинички центар Бања Лука, где је деци уручила божићне поклоне. Ова помоћ обезбеђена је у сарадњи са Лајфлајн Чикаго хуманитарном организацијом чији је Принцеза Катарина покровитељ. У дистрибуцији помоћи су Њеном Височанству помогли чланови нашег Удружења, г-ђица Александра Дувњак и г. Владислав Дувњак.

   

Banjaluka (8)

„Радује ме да сам данас у Бања Луци и што можемо да вам уручимо ове вредне поклоне. Пакетићи су донација Лајфлајн Чикаго хуманитарне организације која стално помаже српским болницама и домовима за децу. Мени и мом супругу Престолонаследнику Александру увек је пуно срце када смо у Републици Српској. Моја фондација и ја наставићемо да помажемо деци из Републике Српске уз помоћ наших пријатеља из дијаспоре. Желим вам свима срећан Божић и срећну Нову годину! Мир божји, Христос се роди!”, рекла је Принцеза Катарина.

Краљевски пар присуствовао је и свечаном дефилеу на Тргу Крајине, као и свечаној академији у Спортској дворани „Борик“.

   

Целу галерију слика погледјате на ЛИНКУ