Удружење Краљевина Србија вас обавештава да ће у полувремену хуманитарне утакмице за клинику „Тиршова“, Краљевина Србија – Краљевина Румунија, бити организована наградна игра за публику! Учествују сви који купе карту и тиме помогну „Тиршову“ а победника ће извући легендарни Драгослав Шекуларац!

Награда је комплет дрес у коме ће наступити наши играчи – реплика опреме са светског првенства у Монтевидеу!

   

Удружење Краљевина Србија вас позива на хуманитрну фудбалску утакмицу коју ћемо играти са АНРМ – удружењем монархиста Румуније, којој ће присуствовати чланови Краљевских породица Румуније и Србије, 9. јуна 2018. Меч почиње у 16:30 часова.

Утакмица ће бити одиграна на стадиону БАСК-а – „Царева ћуприја“ (Булевар војводе Мишића 24). БАСК је први фудбалски клуб основан у Краљевини Србији, а председник и почасни члан клуба је био Краљ Александар Први.

Улаз је 150 динара, сав приход је намењен за Универзитетску дечију клинику „Тиршова“, задужбину Краљице Марије.

Повод је 96 година од венчања ЊВ Краља Александра Првог и ЊВ Краљице Марије и прве међународне фудбалске утакмице коју је репрезентација Румуније том приликом одиграла у Београду са репрезентацијом Краљевине СХС, а овогодишња утакмица је реванш меч, након прошлогодишњег одиграног истим поводом у Темишвару.