Победница Краљевског националног такмичења у беседништву 2017, г-ђица Маја Сегединац, боравила је претходног викенда, од 13. до 15. априла, у Вили Регина на Палићу у оквиру награде за победу на такмичењу.

   

Краљевско национално такмичење у беседништву је у организацији Удружења Краљевина Србија , а под покровитељством Краљевске породице Карађорђевић, 8. децембра 2017. на Краљевском двору у Београду.

Стручни жири који је оцењивао такмичаре био је у саставу: председавајући – академик Матија Бећковић, арх. Драгомир Ацовић, члан Крунског већа Краљевског дома Карађорђевића, г. Предраг Марковић, писац, некадашњи председник Скупштине Србије и министар културе и др Милан Ст. Протић, историчар и политичар, некадашњи дипломата и градоначелник Београда.

Прво место је освојила Маја Сегединац, студент Универзитета у Новом Саду беседом под називом „Докле више“.

На Правном факултету Универзитета у Београду је на дан школске славе Светог Саве одржано 24. по реду обновљено такмичење у беседништву, на ком је декан, проф. др Сима Аврамовић, представио Краљевско национално такмичење у беседништву и доделио награду победници, г-ђици Сегединац.