Pobednica Kraljevskog nacionalnog takmičenja u besedništvu 2017, g-đica Maja Segedinac, boravila je prethodnog vikenda, od 13. do 15. aprila, u Vili Regina na Paliću u okviru nagrade za pobedu na takmičenju.

   

Kraljevsko nacionalno takmičenje u besedništvu je u organizaciji Udruženja Kraljevina Srbija , a pod pokroviteljstvom Kraljevske porodice Karađorđević, 8. decembra 2017. na Kraljevskom dvoru u Beogradu.

Stručni žiri koji je ocenjivao takmičare bio je u sastavu: predsedavajući – akademik Matija Bećković, arh. Dragomir Acović, član Krunskog veća Kraljevskog doma Karađorđevića, g. Predrag Marković, pisac, nekadašnji predsednik Skupštine Srbije i ministar kulture i dr Milan St. Protić, istoričar i političar, nekadašnji diplomata i gradonačelnik Beograda.

Prvo mesto je osvojila Maja Segedinac, student Univerziteta u Novom Sadu besedom pod nazivom „Dokle više“.

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu je na dan školske slave Svetog Save održano 24. po redu obnovljeno takmičenje u besedništvu, na kom je dekan, prof. dr Sima Avramović, predstavio Kraljevsko nacionalno takmičenje u besedništvu i dodelio nagradu pobednici, g-đici Segedinac.