Udruženje Kraljevina Srbija vas sa ponosom obaveštava da će kapiten tima Kraljevine Srbije na humanitarnoj utakmici za kliniku „Tiršova“, biti Ljubinko Drulović, legenda Portoa i naše reprezentacije, selektor i osvajač zlata na Evropskom prvenstvu u Litvaniji 2013. godine sa reprezentacijom do 19 godina!

   

Udruženje Kraljevina Srbija vas poziva na humanitrnu fudbalsku utakmicu koju ćemo igrati sa ANRM – udruženjem monarhista Rumunije, kojoj će prisustvovati članovi Kraljevskih porodica Rumunije i Srbije, 9. juna 2018. Meč počinje u 16:30 časova.

Utakmica će biti odigrana na stadionu BASK-a – „Careva ćuprija“ (Bulevar vojvode Mišića 24). BASK je prvi fudbalski klub osnovan u Kraljevini Srbiji, a predsednik i počasni član kluba je bio Kralj Aleksandar Prvi.

Ulaz je 150 dinara, sav prihod je namenjen za Univerzitetsku dečiju kliniku „Tiršova“, zadužbinu Kraljice Marije.

Povod je 96 godina od venčanja NjV Kralja Aleksandra Prvog i NjV Kraljice Marije i prve međunarodne fudbalske utakmice koju je reprezentacija Rumunije tom prilikom odigrala u Beogradu sa reprezentacijom Kraljevine SHS, a ovogodišnja utakmica je revanš meč, nakon prošlogodišnjeg odigranog istim povodom u Temišvaru.