Удружење Краљевина Србија обележило је своју крсну славу Светог Симеона Мироточивог свечаним пријемом на Белом Двору у Београду,  02. марта 2019.

   

Удружење Краљевина Србија имало је част да је Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј и ове године  пресекао славски колач Удружења, на Литургији одржаној на сам дан Светог Симеона, 26. фебруара, у капели Патријаршије Српске православне цркве.

   

KS slava 2019 (2)

   

Посебну част су нам својим присуством на пријему указали: изасланик Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, викарни Епископ ремезијански Г. Стефан, бројни чланови саветодавних тела Круне,  амбасадори и изасланици више амбасада, градоначелници и председници општина, привредници, представници медијских кућа, културног, спортског и јавног живота Србије и бројни други уважени гости.

Програм је почео изворном верзијом химне Србије „Боже правде“, у извођењу оперске уметнице, г-ђице Маријане Шовран.

Писмо нашег покровитеља, ЊКВ Престолонаследника Александра, прочитао је председавајући саветодавних тела Круне, г. Драгомир Ацовић. У свом писму, Престолонаследник Александар је још једном истакао своју подршку члановима Удружења у свим активностима које обављају и истакао да је наш рад на промоцији вредности уставне парламентарне монархије од велике важности, као и битну чињеницу да Удружење није политичка странка и да је отворено за све, без обзира на њихову политичку, националну, верску и било коју другу припадност.

   

KS slava 2019 (3)

   

Након господина Ацовића, гостима се у својству домаћина обратио председник Удружења Краљевина Србија, г. Марио Мајсторовић.

Гости су имали прилике да уживају у песми девојака из КУД-а „Бранко Радичевић“ из Сремске Митровице.

Гости су имали прилику да виде и годишњи филм Удружења, који је припремио г. Дамир Живковић.

Још једном се захваљујемо свима који су нам помогли у реализацији овог величанственог пријема као и свим гостима који су својим присуством увеличали нашу крсну славу!

   

Галерија слика – ЛИНК

   

KS slava 2019 (4)