Udruženje Kraljevina Srbija obeležilo je svoju krsnu slavu Svetog Simeona Mirotočivog svečanim prijemom na Belom Dvoru u Beogradu,  02. marta 2019.

   

Udruženje Kraljevina Srbija imalo je čast da je Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej i ove godine  presekao slavski kolač Udruženja, na Liturgiji održanoj na sam dan Svetog Simeona, 26. februara, u kapeli Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

   

KS slava 2019 (2)

   

Posebnu čast su nam svojim prisustvom na prijemu ukazali: izaslanik Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. Irineja, vikarni Episkop remezijanski G. Stefan, brojni članovi savetodavnih tela Krune,  ambasadori i izaslanici više ambasada, gradonačelnici i predsednici opština, privrednici, predstavnici medijskih kuća, kulturnog, sportskog i javnog života Srbije i brojni drugi uvaženi gosti.

Program je počeo izvornom verzijom himne Srbije „Bože pravde“, u izvođenju operske umetnice, g-đice Marijane Šovran.

Pismo našeg pokrovitelja, NjKV Prestolonaslednika Aleksandra, pročitao je predsedavajući savetodavnih tela Krune, g. Dragomir Acović. U svom pismu, Prestolonaslednik Aleksandar je još jednom istakao svoju podršku članovima Udruženja u svim aktivnostima koje obavljaju i istakao da je naš rad na promociji vrednosti ustavne parlamentarne monarhije od velike važnosti, kao i bitnu činjenicu da Udruženje nije politička stranka i da je otvoreno za sve, bez obzira na njihovu političku, nacionalnu, versku i bilo koju drugu pripadnost.

   

KS slava 2019 (3)

   

Nakon gospodina Acovića, gostima se u svojstvu domaćina obratio predsednik Udruženja Kraljevina Srbija, g. Mario Majstorović.

Gosti su imali prilike da uživaju u pesmi devojaka iz KUD-a „Branko Radičević“ iz Sremske Mitrovice.

Gosti su imali priliku da vide i godišnji film Udruženja, koji je pripremio g. Damir Živković.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog veličanstvenog prijema kao i svim gostima koji su svojim prisustvom uveličali našu krsnu slavu!

   

Galerija slika – LINK

   

KS slava 2019 (4)