9. јуна на стадиону БАСК одиграла се утакмица којом ћемо се дуго поносити, између Краљевине Србије и Краљевине Румуније. Краљевина Србија је успела у хуманом циљу да окупи многе. 

   

Универзитетска дечја клиника у Тиршовој је институција која нас је окупила у намери да помогнемо, а нас из Краљевине Србије у додатној жељи да ова клиника поново понесе име своје ктиторке и задужбинарке ЊВ Краљице Марије – јер је то исправно и тако треба!

Стадион БАСК-а, одајући пошту свом првом почасном председнику и члану – ЊВ Витешком Краљу Александру, био је одличан домаћин.

Као и на дан Њиховог венчања, атмосфера је била празнична и најмање се радило о фудбалу, а највише о пријатељству два народа…и као и те 1922. Трофеј пријатељства заслужено је припао гостима.

Краљевина Србија је добила сву подршку Краљевског дома за организацију овог догађаја и на том поверењу смо веома захвални. Оно је стечено великим трудом, радом и узајамном подршком.

Први пут, на позив наше организације, на догађају који ми организујемо, присуствовао је Краљевски Дом друге земље, уз пратњу амбасаде.

Дрес нашег тима, реплику из времена Краљевине, понели су познати који су уложиле велику енергију и труд, дали све од себе, пре свих капитен Љубинко Друловић, тв водитељ Зоран Кесић, а затим и публициста Милан Богојевић, новинар Дарко Злојутро, уз подршку са клупе заменика Шефа стручног штаба новинара Михаила Меденице. Болест и године су омеле Шефа стручног штаба Драгослава Шекуларца да буде са нама.

Остајемо им бескрајно захвални!

Наша дивна вокална солисткиња Мирјана Алексић отпевала је оригиналне химне, учинила изузетан напор да научи Румунску краљевску химну и тиме задиви све присутне, нарочито госте чије је одушевљење трајало данима.

Представници два наша највећа клуба и вечити ривали, ФК Партизан и ФК Црвена Звезда, навијали су заједно за наш тим, а Фудбалки Савез Србије несебично помогао у организацији, док је г. Илија Петковић уручио дресове српске репрезентације члановима Краљевског дома.

Чланови Румунског тима ЊКВ Престолонаследнику Александру поклонили су дрес са Његовим именом. ЊКВ Принц Раду је понео са собом велики грб Краљевине Србије који је обећао да ће поставити на посебно место.

ЊКВ Принц Михаило и Принцеза Љубица указали су нам нарочиту част и поделили са нама овај дан.
Гостима из Румуније смо показали наше знаменитости, Краљевски и Бели Двор, престони Београд, Храм Светог Саве, Шумадију, Тополу и Опленац.

Млади људи из организационог тима Краљевине Србије поднели су велики терет и показали изузетну посвећеност, енергију и залагање.

Онакви какви смо били у овом дану, желим да будемо увек.

Живела Краљевина Србија,

Живео Краљ!

   

Марио Мајсторовић

Председник Удружења Краљевина Србија