17.7.2018. Београд- Српска и Руска православна црква обележиле су стоту годишњицу од трагичног страдања Руске Царске породице Романов и Руског Цара Николаја II, који су мучки убијени у Јекатеринбургу у у ноћи између 16 и 17. јула 1918 године од стране бољшевичко- комунистичких власти.

Руски Цар Николај II био је велики пријашељ српског народа и дао је кључну и одлучујућу помоћ Краљевини Србији у време Првог светског рата. Делегација Удружења Краљевина Србија предвођена генералним секретаром извршног одбора Милошем Павковићем и чланом управе градског одбора Београд, Николом Плавшићем је овом приликом положила венац на споменик Цару Николају II у Београду у знак дужне поште и захвалности за сву пружену помоћ и подршку нашем народу у најтежим временима новије историје.

У историји човечанства вечно ће остати уписан овај стравичан злочин као опомена да се више никад нешто овако не понови. Острашћеност и сва погубност бољшевичко- комунистичке идеологије мора бити осуђена за сва времена, чије смо и ми страхоте осетили неколико деценија касније по завршетку Другог светског рата.

Целу галерију слика можете погледати ОВДЕ