Gospodin Miloš Marinković, potpredsednik Izvršnog odbora Udruženja se trenutno nalazi na hadžiluku u Jerusalimu i iskoristio je ovo hodočasničko putovanje da se ime Udruženja Kraljevina Srbija i naša zastava nađu i u Svetoj zemlji.

    

G. Marinković je obišao hram Vaskrsenja Hristovog u Jerusalimu (poznat i kao crkva Svetog Groba Gospodnjeg), svetom gradu svih monoteističkih religija. Ova crkva koja predstavlja centar hrišćanskog sveta, a nalazi se na brdu Golgota (Kalvarija), na kome je Hristos raspet, pogreben i kasnije vaskrsao.

7. marta 2019, g. Marinković se sastao sa asirskim muhtarom (predsednikom crkvene opštine) u Jerusalimu, gospodinom Samijem Barsumom, jednim od najuglednijih građana Jerusalima kome je predstavio način rada i ciljeve našeg Udruženja. G. Barsum je izrazio svoje divljenje prema srpskoj istoriji, govorio o vezama naših naroda i preneo članovima Udruženja da istraju u svom radu na dobrobit svoje Otadžbine.

8. marta 2019. g. Marinković je primljen u prostorije Jerusalimske patrijaršije, gde mu je uručena hadžijska gramata.

Ovom prilikom Udruženje Kraljevina Srbija zahvaljuje Hadži Milošu Marinkoviću na poslatim fotografijama i čestita hadžijsko zvanje!

     

Galerija slika – LINK

    

Jerusalim (4)