Članovi Udruženja Kraljevina Srbija sa teritorije Rasinskog okruga dočekali su Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra i Princezu Katarinu 28. juna 2018. u Kruševcu gde su zajedno sa njima učestvovali u Litiji povodom Vidovdana.

   

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovali su Svetoj Liturgiji koju je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej u crkvi Lazarici u Kruševcu, kao i polaganju venaca i pomenu kod spomenika kosovskim herojima u centru grada.

Kraljevski Par je takođe prisustvovao otkrivanju novog spomenika kneginji Milici, a zatim su obišli školu za osnovno i srednje obrazovanje “Veselin Nikolić” gde su zvanično uručili novi lift za decu sa invaliditetom i školski nameštaj, donaciju Imanja sestre Ane vrednu više od 17.000 evra i igračke.

Državnoj ceremoniji povodom Vidovdana prisustvovali su i gospođa Jasmina Palurović, gradonačelnik Kruševca i gospodin Bratislav Gašić, direktor Bezbednosno – informativne agencije (BIA).

Drago mi je što smo danas sa vama u Kruševcu na Vidovdan i što imamo priliku da uručimo lift za koji verujem da će vam olakšati svakodnevicu. Ovu vrednu donaciju u iznosu većem od 17.000 evra obezbedili su Lajflajn organizacija iz Čikaga čiji sam ja pokrovitelj kao i Imanje sestre Ane i ja im ovom prilikom zahvaljujem. Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja nastavićemo da pomažemo koliko god možemo”, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je rekao da je Vidovdan jedan od najvećih srpskih praznika i najvažnijih datuma u srpskoj istoriji, i dodao da ga slavimo kao simbol naše duhovnosti, kao praznik nade i vere u bolje sutra.

   

Galerija slika – LINK