Удружење Краљевина Србија вас позива на манифестацију „Саборни дани Краља Стефана Првовенчаног – Светог Симона монаха – Краљевдан“, 6. октобра 2017. у Краљеву!

    

Литија са моштима Светог Краља ће у 16:30 кренути од цркве Свете Тројице улицама Краљева.

Делови програма :

15.30 – Скуп деце и омладине на простору Чика Љубине улице и Карађорђеве од центра града до семафора код Скопљанске, као и куд-ова и спортиста у ул. Олге Јовичић до скретња са ул. Цара Душана.

16.00 – Свечани ход улицама деце из вртића са круницама на глави, деце из 28.основних и средњих школа, војске, полиције, жандармерије, уметничких друштава, спортиста и др… Кретање се обавља ул. Карађорђева од семафора ка Скопљанској, па преко ул. Чика Љубина и даље 4. Краљевачка, потом скретање у ул. Топлице Милана и улазак на трг Српских ратника. Саборно окупљање свих на тргу и дочек литије са моштима Св. Симона монаха.

16.30 – Литија кроз центар града ул. Омладинска од цркве Св. Тројице са моштима Св. Симона монаха са заустављањем на тргу Српских ратника.

17.00 – Поздравни говор градоначелника и других званичника, беседа црквених званичника.

17.20 – Молитва на тргу за напредак и очување града Краљева и Српске државе . Литија са укључењем свог народа окупљеног на тргу Српских ратника се потом креће улицом Милоша Великог, преко трга Петра Првог ослободиоца и даље улицом Војводе Путника и Доситејевом до храма Св.Саве.

18.00 – Поклоњење моштима Св.Симона монаха у цркви.

    

Више информација о манифестацији погледајте на сајту: http://kraljevskidani.rs/