O nama

KO SMO MI?

Udruženje Kraljevina Srbija je osnovala grupa studenata Beogradskog Univerziteta 2008. godine pod imenom Kraljeva omladina, kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, sa primarnim ciljem obnove monarhije u Srbiji.

Ova grupa mladih ljudi, uverena da uspostavljanje monarhije može pomoći Srbiji, uspela je da svojim aktivnostima i pozitivnim delovanjem, podstakne kako mlađu tako i stariju populaciju građana da joj se pridruži.

Upravo zbog želje velikog broja ljudi starijih od 26 godina da se uključe u rad za obnovu monarhije, Kraljeva omladina od januara 2010. nastavlja da deluje kao podmladak veće organizacije, otvorene za sve – Udruženja Kraljevina Srbija. Od osnivanja do danas, naše Udruženje je postalo najveće monarhističko udruženje u Srbiji sa stalnim rastom broja članova. Trenutno Udruženje broji preko 20.000 članova, mahom mlađih od 35 godina, koji su organizovani u preko 80 odbora i povereništava širom Srbije.

ŠTA ŽELIMO DA URADIMO?

Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, 39.7% građana Srbije podržava obnovu ustavne parlamentarne monarhije, što ovu opciju čini vodećom u našem društvu i to bez ikakve medijske kampanje.

Uz takvu podršku, Udruženje se u svom radu koristi isključivo pozitivnim delovanjem, ne prihvatajući nasilne i nedemokratske metode. Pozitivnom kampanjom, promotivnim aktivnostima i humanitarnim radom, približavamo građanima ideju ustavne parlamentarne monarhije kao cilja kome težimo.

Stalan rad na izgradnji infrastrukture Udruženja, osnivanje novih odbora, uz jačanje postojećih, kako u organizacionom smislu tako i u broju članova, treba da dovede do stvaranja jake mreža Udruženja koja može izneti veliku kampanju za obnovu ustavne parlamentarne monarhije. Okupljanjem što većeg broja građana u Udruženju, želimo da stvorimo uslove da, putem narodne inicijative za promenu Ustava Republike Srbije u Ustav Kraljevine Srbije koju ćemo podneti Narodnoj skupštini, prikupimo što veći broj potpisa podrške građana i pred najvišim zakonodavnim telom naše zemlje pokrenemo zakonski postupak za ponovno uspostavljanja parlamentarne monarhije u Srbiji.

Kako po važećem Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi predlagač inicijative nakon njenog podnošenja ima pravo da se obrati narodnim poslanicima i iznese svoj predlog u Skupštini, pokrenućemo stvaranje monarhističkog kokusa u koji će se uključiti svi poslanici monarhisti, bez obzira kojoj političkoj stranci pripadaju, a koji će podržati našu inicijativu.

Kako je Kruna iznad stranačkih i svih drugih podela u društvu, tako i naše Udruženje okuplja sve građane, bez obzira na njihovu političku, nacionalnu ili versku pripadnost. Smatramo da samo takvim delovanjem, jedinstveni možemo budućnost naše države učiniti boljom!

KRUNIŠIMO SRBIJU!!!