Урош Парезановић

Урош Парезановић – Рођен 5. новембра 1985. у Краљеву од оца Милана и мајке Александре.

У Краљеву похађао ОШ „Светозар Марковић“ и Гимназију, природно математички смер. И основну и средњу школу завршио као добитник дипломе „Вук Караџић“. Тренутно је апсолвент на Економском факултету Универзитета у Београду, смер финансије, банкарство и осигурање, просечна оцена 8,92.

Говори енглески језик.

Члан Удружења Краљевина Србија од децембра 2010, од кад је обављао више функција:

Децембар 2010. – октобар 2011. – Помоћник Шефа општих послова Извршног одбора

Мај 2011. – октобар 2011. – Шеф ресора за политичко-економска питања Извршног одбора – Проналажење и дефинисање политичких и економских предности монархистичког државног уређења и писање текстова на ту тему

Јануар 2011. – у току – Дизајнер промотивног материјала – Осмишљавање и креирање промотивних флајера, постера, брошура и слика за интернет и другe врстe промоције. Током овог периода припремио преко 2.000 појединачних слика

  • Осмишљавање и креирање промотивних спотова и годишњих филмова о активностима удружења. Аутор 24 филма

Фебруар 2012. – у току – Главни администратор страна удружења на друштвеним мрежама Фејсбук и Твитер; администрација сајта удружења и Yоутубе канала

Фејсбук – Вођење званичне стране и група удружења на Фејсбуку – свакодневна промоција и креирање стратегија за привлачење нових пратилаца на овој друштвеној мрежи. Објављивање информација о активностима удружења и старање да без плаћене промоције дођу до што већег броја корисника. Координација рада осталих администратора – тим од четворо људи. У тренутку када сам почео рад страна је имала 724 пратиоца. Данас, без плаћене кампање, страну прати преко 21.000 људи.

Сајт – писање, преводјење и објављивање вести о активностима удружења на званичној интернет презентацији www.kraljevinasrbija.rs. Објавио преко 1.300 различитих чланака.

Yоutube – припрема и учитавање видео материјала – промо спотова, годишњих филмова, ТВ снимака и старих видео записа

Март 2014. – у току – Шеф ресора за промотивне активности Извршног одбора удружења – Координација рада свих чланова Извршног одбора који су у оквиру ресора за промотивне активности. Осмишљавање и креирање промотивних флајера, постера, брошура и слика за интернет промоцију. Осмишљавање и креирање промотивних спотова и годишњих филмова о активностима удружења.

Март 2014. – у току – Генерални секретар Извршног одбора удружења – припрема и архива аката Извршног одбора, обавештавање чланова.

Остале активности у оквиру Удружења:

– учешће у организацији дочека, преноса и државне сахране Њ.В Краља Петра II, Њ.В. Краљице Марије, Њ.В. Краљице Александре и Њ.К.В. Краљевића Андреја Карађорђевића на Опленцу, мај 2013.

– учешће у организацији прославе 70. рођендана Њ.К.В. Престолонаследника Александра на Краљевском Двору, јул 2015.

– учешће у организацији I Конгреса Удружења Краљевина Србија у хотелу “Звезда” у Врњачкој Бањи, март 2016.

– учешће у организацији традиционалних пријема поводом крсне славе Краљевског дома Карађорђевића на Белом Двору

– креатор 3 велике маркетиншке кампање: “Цитати о монархији”, „У спомен на Велики рат“ и “Лични став – текстови о монархији

– учешће у организацији кампање и спровођењу скупљања потписа за подршку народној иницијативи за промену Устава Републике Србије у Устав Краљевине Србије, новембар 2016.

Добитник 3 похвалнице Престолонаследника Александра за лични допринос у помоћи Краљевском дому Карађорђевића, похвалнице удружења Краљевина Србија и сребрног ордена Удружења Краљевина Србија.