У недељу 20.10.2019. у селу Риљац, Општина Трстеник, одржан је четврти Четнички сабор.Удружење Краљевина Србија, сада већ традиционално присуствује овом лепом догађају у селу подно Левча.

   

Делегација КС из Расинског округа, предвођена потпредседником Извршног одбора Удружења, г. Дејаном Богдановићем, а коју су чинили председник ОО Ћићевац, г. Новица Милићевић, председник ОО Александровац, г Александар Радовић и стални члан ГО Крушевац, г. Александар Јовановић присуствовали су у јутарњим часовима литургији у цркви Светог Романа у Риљцу.

Након литургије, испред саме цркве, где се налази споменик борцима Благотинског одреда ЈВуО, служен је парастос и упаљене су свеће за покој душе страдалим борцима овог краја.

Културно уметнички програм је настављен парадом народних ношњи и четничких униформи, где је жири бирао најлепшу униформу, народну ношњу и шубару. Једно вредно признање освојила је и униформа нашег Новице Милићевића из Сталаћа.

Овој народној манифестацији и ризници народног стваралаштва, присутвовали су сви виђенији људи из овог краја, тако да су своје умеће и таленат представили писци, фрулаши, гуслари, локални историчари, глумци.
Својим присуством, постројавањем јединице и дефилеом униформи, учествовао је и Равногорски покрет на челу са председником, г. Предрагом Богићевићем.

Зхваљујемо се домаћинима, нашим члановима, Ивану Марковићу, Влади Тодоровићу као и свештенику Владимиру Трошићу на указаном изузетном гостопримству.

   

Галерија слика – ЛИНК