26.02.2023. godine Beograd- Udruženje Kraljevina Srbija je svečanim prijemom na Belom dvoru obeležilo svoju krsnu slavu Svetog Simeona Mirotočivog. U jutarnjim časovima delegacija Udruženja, predvođena predsednikom g. Milošem Pavkovićem, prisustvovala je liturgji u hramu Svetog Simeona Mirotočivog na Novom Beogradu, koju je predvodio Njgova Svetost Patrijarh Srpski GG Porfirije uz sasluženje episkopa Moravičkog Save i hvostanskog Alekseja, kada je osveštala žito i prelomila slavski kolač.

Posle dve godine pauze, zbog pandemije korona virusa na Belom dvoru na Dedinju su se ponovo okupili članovi Udruženja Kraljevina Srbija sa svojim prijateljima.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, zbog obaveza u inostranstvu, nisu mogli da prisustvuju svečanosti, ali je ovom prilikom pročitano pozdravno pismo Njegovog Kraljevskog Visočanstva. Događaju su prisustvovali: Nj.E. gospođa Silvija Davidoiu, ambasadorka Rumunije u Srbiji, predstavnici ambasada Malezije i Alžira, predstavnici Vojske Srbije, članovi Krunskog saveta, gospoda Predrag Marković, Zoran Živanović i Darko Spasić, članovi političkog, kulturnog i javnog života Srbije i brojni drugi gosti.

Gostima je pročitana i čestitka koju je članovima Udruženja uputio i g. Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda.

Prisutnim gostima se obratio i predsednik SRBIOORS Ravnogorskog pokreta g. Predrag Bogićević istakavši dobru saradnju između dva udruženja.

Na prijemu je predstavljena i slika na kojoj je NjKV Prestolonaslednik Aleksandar načinio svoje prve slikarske poteze, koja se nalazi u vlasništvu g. Milana Reljića iz Kikinde, predsednika nadzornog odbora našeg Udruženja, a isto tako puštena je i prezentacija budućeg veb šopa Udruženja.

Predsednik Udruženja g. Miloš Pavković, dodelio je zaslužnim članovima i prijateljima Udruženja prigodne zahvalnice.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo g. Raši Vujkoviću za ketering i Vinariji Krstić za predivno vino koje je služeno našim gostima.

Foto: Aleksandar Mihailović