Милош Павковић

Milos Pavkovic

Милош Павковић, дипломирани правник – рођен је 10. марта 1986. године у Београду у монархистичкој породици.

Потомак је грађевинског изжињера и резервног пешадијског мајора Павла Јовановића, носиоца свих Краљевских одликовања, међу којима се истиче орден Карађорђеве звезде са мачевима, добијеног за признање и одликовање заслуга стечених за Краља и Отаџбину, као и ваздухопловног капетана, пилота ловца, Николе Павковића, ађутанта начелника штаба команде ваздухопловства Краљевског ратног ваздухопловска војске Краљевине Југославије.

Основну школу „Стјепан Стево Филиповић“ је завршио као вуковац и ђак генерације. Своје школовање наставља у Првој Београдској гимназији По завршетку гимназије уписује Правни факултет Универзитета у Београду и 2013. године стиче стручно звање правник, а 2016. и звање дипломирани правник и мастер правних наука.

Професионално је ангажован као сарадник у Адвокатској канцеларији адвоката Владимира В. Хомана из Београда, обавља дужност правног саветника генералног дектора Privrednog društva „FTO BEZBEDNOST“ DOO BEOGRAD и предаје више правних предмета у Средњој стручној школи „Захарија Стефановић Орфелин“ у Београду.

Волонтерским радом почиње да се бави са непуних осамнаест година и од 15. фебруара 2004. године прикључује се и активно помаже у раду Канцеларије ЊКВ Престолонаследника Александра, као и Фондацији Принцезе Катарине.

Био је један од оснивача Друштва монархиста Београда 2005. године, а од 2010. прикључује се Удружењу Краљевина Србија.

У оквиру Удружења Краљевина Србија обављао је бројне функције и био на позицијама члана Извршног одбора, секретара Извршног одбора у два мандата, председника ГО Београд у два мандата. У једном мандату је био председник Надзорног одбора Удружења, као и члан Статутарне комисије. Обављао је дужност секретара Извршног одбора.

На Изборној скупштини 2019. године постао је члан Управног одбора Удружења, да би у фебруару 2020. године био именован за генералног секретара Удружења.

Учествовао је у организацији свих догађаја и манифестација које је организовало Удружење у периоду од 2010. године до данас.