Данас је Видовдан – један од највећих, али и најтрагичнијих датума наше историје.

То је дан који је судбински везан и за Србију и за цео српски народ и који је обележио и на својствен начин креирао нашу прошлост.

Тешко је и набројати све значајне догађаје који су се одиграли на данашњи датум, али онај који се нарочито истиче и који је постао синоним за Видовдан је наравно Косовски бој 1389. године.

Сетимо се данас свих жртава и страдања које је наш народ мученички поднео у својој прошлости!

У наставку прочитајте поруку Престолонаследника Александра II Карађорђевића члановима Удружења Краљевина Србија!

Драги чланови Удружења Краљевина Србија,

На данашњи велики празник Видовдан моја супруга и ја смо данас са вама у молитвама и мислима као и са нашим народом на Космету и широм планете.

Видовдан је за нас Србе посебан празник дан патње и страдања али и дан вере у Васкрсење. Сваки Видовдан ме обузме посебно осећање које је помешано, али оно што бих издвојио кад бих морао, то је понос који осећам тог дана.

Тешко ми је и тужан сам што данас моја супруга и ја нисмо са нашим народом у Грачаници и на Газиместану као свих протеклих година. Нажалост, околности су данас другачије али се надам да ће нас данашње невоље кроз које пролази цео свет још више оснажити. Надам се да ће пандемија вируса Ковид 19 нашим одговорним понашањем и нашом слогом у потпуности престати за шта се моја породица и ја молимо Господу Богу. Само слогом превазићи ћемо све изазове као народ али и као људски род.

Драги моји чланови Удружења Краљевина Србија, поносан сам не само на ваш свакодневни рад којим доприносите да се многе историјске неправде и лажи нанете Круни исправе, већ сам данас више него поносан на чињеницу да сте ви успели и успевате да одржите добре односе и имате поштовање са свим политичким партијама у Србији. Ја вам драги моји на томе од срца честитам и захваљујем вам на свему што сте учинили за моју породицу и мене али и за целу Србију.

Још једном у име моје супруге, моје породице и у моје лично име срећан данашњи празник!

Срдачно,

Њ.К.В. Престолонаследник Александар