15. јула 2017. године је у Старом Трстенику одржан 18. Дубравски сабор. Сабор се одржава под покровитељством начелника Расинског управног округа, а у организацији Завичајног друштва „Дубрава“ и сарадњи са Народном библиотеком „Јефимија“ из Трстеника, Народним универзитетом у Трстенику, Удружењем Краљевина Србија и Руским домом.

   

Програм овогодишњег сабора је био разноврстан. Започет је одавањем поште код Споменика палима у Првом и Другом светском рату, а затим су у Дубравском двору отпеване химне Србије, Царске Русије и Француске у извођењу мешовитог хора „Свети Роман Слаткопојац“ из Петроварадина.

Затим је уследио поздрав домаћина сабора г. Александра Ћирића, председника Општине Трстеник. Тема на овогодишњем сабору била је посвећена Србима и Русима у Великом рату од 1914-1918. и 100 година сећања од пропасти Руског царства. О томе је беседио г. Александар Влајковић, новинар из Београда. Присутни су уживали уз руске и српске песме у извођењу мешовитог хора „Свети Роман Слаткопојац“.

Затим је традиционално уручена Моравска повеља г-ђи Гордани Влаховић, књижевници из Крушевца.

Као и сваке године, и ове године присутнима на Дубравском сабору писмом се обратио и ЊКВ Престолонаследник Александар Други Карађорђевић.

Овој културној и родољубивој манифестацији присуствовали су координатор Удружења „Краљевина Србија“ за Расински округ г. Милош Стојадиновић, чланови Градског одбора Крушевац г. Дејан Богдановић и г. Сеад Бајрами, као и чланови Удружења са територије Општине Трстеник.

   

Целу галерију слка погледајте ОВДЕ