Делегација Удружења Краљевина Србија предвођена председником, г. Мариом Мајсторовићем, а коју су још чинили потпредседник, г. Саша Шушић, члан Савета, г. Срђан Ћосић и потпредседник Извршног одбора за Јужну Србију, г. Милош Маринковић, посетила је 7. августа 2018. зграду Команде копнене војске у Нишу, где је у пратњи домаћина, генерал-потпуковника Милосава Симовића, команданта пешадије и копнене војске Војске Србије обишли Спомен собу Команде копнене војске и нишког гарнизона. 

   

Спомен собу чини 29 целина у оквиру којих је поменуто преко 16.000 имена страдалих од Српско-турских ратова до НАТО агресије и погинулих у Копненој зони безбедности. У Спомен соби је изложено и више од 11.000 фотографија, 47 униформи из различитих периода, као и више од 300 примерака наоружања и опреме.

Изложба је на све присутне оставила изузетан утисак а посебно капела која је саграђена у оквиру здања. Посвећеност, преданост и љубав са којом је сачињена од стране команданта, официра и војника, у слободно време, као и њихово заједништво и посвећеност отаџбини, оставили су нас у уверењу да је војска, са оваквим официрима и војницима, стуб наше будућности и сигурности.

Остајемо неизмерно захвални домаћину на гостопримству и пажњи коју нам је посветио.

Живела наша храбра војска, живео Краљ! 

   

Галерија слика – ЛИНК