У организацији повереништва Удружења Краљевина Србија у Сремској Митровици 28. фебруара 2016. одржано је духовно вече са темом „Хлеб наш насушни и хлеб наш овоземаљски“.

У целости преносимо текст повереника Удружења, г. Драгана Божића, о овом догађају:

– Где је нада ту је и молитва, где је молитва ту је савез са Христом. Бити у савезу са Христом значи и сносити жртву која се преповеда.

Јучерашње духовно вече у организацији Удружење Краљевина Србија Сремска Митровица само је део пута који нам се нуди, који сеже до Христа Спаситеља. Стога, апостол Јован каже: „Љубав Божија према нама се открила у томе, што је Он послао Сина Свога Јединца да би ми примили живот кроз Њега.“

Дакле, нуди нам се савез са Христом, кроз тело његово и крв Голготску. Једном речју, то је храна, то је „хлеб нас насусни“ који нам се даје Литургијом.

Сама тема јучерашње духовне вечери или разговора надвишена је и „хлебом овоземаљским“, која је разоткрила многе тајне током разговора са протом Милорадом Голијаном, јерејем Владимиром Марковићем, оцем Радославом Радовановићем и ђаконом Браниславом Јоцићем.

Велики број грађана уживао је пуних два сата у разговору са свештенством Српске православне цркве, који су кроз лични пример духовног и хуманитарног рада посведочили рећи Божије.

Хвала царском свештенству, хвала народу и хвала Господу што нас је удостојио овога скупа, и хвала нашем саборцу Предрагу Меденици на подршци.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ