У недељу, 24. септембра 2017. године, делегација Градског одбора Крушевац Удружења Краљевина Србија предвођена в.д. координатором за Расински округ, господином Дејаном Богдановићем, присуствовала је обележавању 73. годишњице битке на Парцанској коси и полагању венаца и помену војводи Драгутину Кесеровићу и његовим војницима Расинског корпуса Југословенске војске у Отаџбини који су дали животе за Краља и Отаџбину.

   

Надахнут говор одржао је унук војводе Кесеровића, г. Александар Кесеровић, који је дошао да се поклони сенима свог славног деде.

Треба напоменути да је једна од највећих немачких акција током Другог светског рата на територији Србије, операција „Копаоник“, била уперена управо против снага војводе Кесеровића, а колико су нацисти придавали значај овој операцији показује и долазак рајхсфирера Хајнриха Химлера, команданта свих СС снага, највишег нацистичког званичника који је током Другог светског рата боравио у Југославији, који је у Краљеву 1942. године извршио смотру дела јединица које су упућене у операцију „Копаоник“.

   

Галерија слика – ЛИНК