У Великој Плани је у организацији Општинског одбора Удружења Краљевина Србија и Краљевског фудбалског клуба „Плана“, који је под патронатом нашег Удружења, 13. августа 2018. отворен четврти фудбалски „Куп Краља“ за млађе категорије.

   

„Куп Краља“ је сада већ традиционално такмичење које је установио одбор Удружења Краљевина Србија из Велике Плане 2015. године и ово такмичење се одржава под патронатом Краљевске породице.

Турнир је отворио председник Удружења Краљевина Србија, г. Марио Мајсторовић, који је поздравио све присутне, дао сву подршку и пожелео успех и даљи развој турнира. Присутан је био и председник општине Велика Плана, г. Игор Матковић.

Након интонирања оригиналне химне „Боже Правде“, присутнима се обратио представник КФК „Плана“ у својству организатора и поздравио децу учеснике и представнике клубова. Ове године је учешће узело 70 клубова из свих крајева Србије.

Након тога, организатор је прочитао писмо подршке једног од оснивача овог турнира, г. Игора Стевановића, некадашњег председника општинског одбора Велика Плана, који је поздравио учеснике.

Потом је пожелео добродошлицу представницима Удружења Краљевина Србија и председнику Мајсторовићу и позвао га да отвори турнир.

Присутни су били и представници наших одбора из Тополе, Смедеревске Паланке и Смедерева, потпредседник Извршног одбора за Централну Србију, г. Саша Станисављевић и координатори Извршног одбора Удружења за Подунавски и Рашки округ, г-ђа Слађана Спасојевић и г. Милан Алексић.

Након тога, делегација Удружења је била гост на ручку у етно домаћинству Славице и Љубише Ранковић, наших уважених чланова из Велике Плане.

Турнир се наставља и наредних дана, 13. августа су такмичења за 2006. и 2008. годиште, 14. августа за 2007. и 2009, а последњег дана турнира за пионире (2004. и млађи) и за 2010. годиште.

   

Галерија слика – ЛИНК

   

Kup Kralja 2