Љубазношћу проф. др Николе Моравчевића, члана Крунског савета, преко Удружења Краљевина Србија можете поручити примерак његове књиге „Александар II Карађорђевић – прилози за биографију“.

    

Поруџбине се врше:

Tелефоном – 062 101 4520 – Срђан Радојевић, потпредседник Краљеве омладине

На мејл: info@kraljevinasrbija.com

У мејлу је потребно навести: Име и презиме, адресу за доставу и број примерака који поручујете. Као наслов мејла ставити: „Поруџбина књиге“

   

Цена: 1.200 дин + ПТТ трошкови

   

Уз кратак преглед развитка династије Kарађорђевић у српској модерној историји, ова књига је концизна представа биографије Престолонаследника Александра II од његовог рођења, 17. јула 1945. године у Лондону, до данас.

   

Приликом промоције књиге, ЊКВ Престолонаследник Александар је изјавио: „Веома сам захвалан моме вишедеценијском пријатељу и саветнику Николи Моравчевићу на труду и вољи да се позабави мојом биографијом. Човек с правом верује да себе добро познаје и да је поуздан сведок сопственог живота. Ипак, суочити се са тим како вас други виде и како сведоче о ономе што сте чинили или што сте пропустили да учините, није ни мало лак изазов. Никола Моравчевић има за собом дуго искуство као учесник, посматрач и сведок бурних времена кроз која смо пролазили, и још увек пролазимо. Као аутор бројних књига, научних студија и човек са богатом историјом универзитетског професора поседује методичност и вештину приповедања вредну дивљења. Ја, као необјективни учесник и посматрач сопственог живота, могу само да кажем следеће: његова књига буди и оживљава успомене које су и драге и болне. Ипак, не бих се одрекао ниједне! Хвала вам Никола! Да нема људи као што сте ви историју би писали мржња и незнање. Са вама, мржња и незнање немају шансу!“, рекао је Престолонаследник Александар у свом обраћању.