Порука председника Удружења Краљевина Србија, г. Мариа Мајсторовића, поводом крсне славе Удружења Краљевина Србија, Светог Симеона Мироточивог

   

Sv Simeon manjaУдружење Краљевина Србија данас прославља своју крсну славу и дан свог небеског заштитника и молитвеника пред Господом, Светог Симеона Мироточивог!

Данас, поклоњени пред иконом светородног оца Србије, молимо да чува и благослови првога међу нама, Њ.К.В. Престолонаследника Александра, цео Краљевски Дом Карађорђевића, а затим и све нас здрављем, снагом и мудрошћу да истрајемо на путу који сматрамо исправним.

Данас, сабрани око славског колача, молимо да нас учврсти љубављу и вером, да отклони свако зло од нас и учини да наша исконска слога, разумевање и пожртвовање буду пораз сваком злу.

Данас, обасјани светлошћу славске свеће, молимо да пут пред нама, колико год мрачним пределима водио, буде праведан и никада не изгуби свој сјај.

Данас, пред светим житом, сећајући се својих предака и њихових бесмртних дела, молимо се да, борећи се за своје потомке, будемо достојни и у својим очима угледамо одраз њиховог поноса.

Данас, испијајући свето вино, молимо за праведност и истину којој стремимо и да чаша којом наздрављамо никада не заврши у руци оних који је нису достојни.

Нека нам је срећна крсна слава и нека Господ учини да обновимо Краљевину и васкрснемо Србију!

Амин, Боже дај!