Председник Удружења Краљевина Србија г. Марио Мајсторовић имао је част да буде гост на вечери за Еппископе 15. маја 2019, коју ЊКВ Престолонаследник Александар традиционално организује у част редовног годишњег заседања Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве.

   

Вечери су присуствовали Његова Светост Патријарх српски Иринеј са митрополитима и епископима Српске Православне Цркве, проф. др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Владе Србије, као и чланови саветодавних тела Круне.

„Окупили смо се у Белом Двору поводом заседања Светог Архијерејског Сабора. Ми негујемо ово традиционално окупљање, јер оно даје пример слоге и сарадње на опште добро. Црква и Круна су две институције у нашој земљи које доносе стабилност. Знам да вас очекују значајне одлуке, и верујем да ће и овај пут свети дух надахнути ваш рад, јер када пастири знају шта им је чинити, стадо је сигурно. Хвала вам на сталној подршци коју пружате нашем народу и мојој породици. Нека бог благослови наш народ и нашу земљу. Надам се да ће Господ благословити ваше напоре и услишити ваше молитве“, рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

Његова Светост Патријарх српски Иринеј захвалио се Њ.К.В. Престолонаследнику Александру на гостопримству, пожелео срећу Краљевској породици, као и мир, правду и спасење свим људима добре воље.

   

Галерија слика – ЛИНК