Чланови Удружења Краљевина Србија присуствовали су традиционалном пролећном студенстском балу на Белом Двору. Удружење су предстваљали г. Стефан Милановић, члан Управног одбора, Милош Павковић, председник Краљеве омладине, г-ђица Бојана Николић, председница Краљеве омладине Градског одбора Београд и други чланови.

   

У намери да подсети на значај правих вредности и лепих манира, Студентска конференција универзитета и ове године организовала је студентски бал који је окупио најбоље студенте универзитета из Србије.

Пролећни студентски бал, одржан на Белом Двору под покровитељством Фондације за образовање Њ.К.В. Престолонаследника Александра, ове године има назив „Буди ту!” и организован је у партнерству са првом специјализованом добротворном организацијом БЕЛхоспис.

У свом поздравном писму, Престолонаследник Александар рекао је: „Поздрављам и подржавам вашу хуманитарну акцију да подржите напоре на пољу палијативног збрињавања и изградње првог стационарног хосписа у Србији. Образовани млади људи су наша будућност. Морамо улагати у њих као у наш највећи ресурс. Зато моја Фондација за образовање пружа пуну подршку свим студентима и дипломцима који хоће да наставе да се образују, како у земљи тако и у иностранству“.

Из организације кажу да је њихов циљ обнова традиције студентских балова, као и да своје колеге студенте упознају са условима и проблемима са којима се многи од њих сусрећу. Ове године студентски бал има хуманитарни карактер а сарадњу су остварили са специјализованом добротворном организацијом БЕЛхоспис и придружили се њиховом циљу, а то је изградњa првог стационарног хосписа у Србији.

Током трајања бала прикупљана су материјална средства, а у наредном периоду кутије за добровољне прилоге биће постављене на 8 универзитета и 52 факултета широм Србије.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ