Представници управе и чланови Удружења Краљевина Србија били су у пратњи ЊКВ Престолонаследника Александра на прослави Дана државности Србије на Сретење, 15. фебруара 2017. у цркви Светог Ђорђа на Опленцу.

Представници одбора Удружења су раније истог дана присуствовали и свечаности у Орашцу у Марићевића јарузи, месту где је Вожд Карађорђе подигао Први српски устанак.

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар присуствовао је церемонији поводом Дана државности Републике Србије у цркви Светог Ђорђа на Опленцу, где је положио венац на гроб свог претка, Врховног Вожда Карађорђа.

Венце су положили и председница Народне скупштине г-ђа Маја Гојковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г. Александар Вулин (у име председника владе г-дина Александра Вучића), као и представници Војске Србије, Републике Српске и дипломатског кора.

Овом приликом, Престолонаследник Александар честитао је грађанима Србије Дан државности:

„Од дана када су се 1804. године у Орашцу окупили предводници српскога народа на челу са Карађорђем, Србија доживљава своју историју и судбину као обновљена држава чији смо ми баштиници и следбеници. Стога, на овај дан упућујем своје честитке и поздраве свима који Србију живе и доживљавају као своју државу, свој идентитет и своју будућност.

Сећајући се празника Сретења 1804, а са жељом да сва будућа Сретења прославимо као уједињени и одговорни грађани наше земље и целог света, честитам вам овај велики празник“, рекао је Престолонаследник Александар у својој честитки.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ