Драги монархисти, и ове изборне године, као и свих претходних, Удружење Краљевина Србија као нестраначка и надстраначка организација, не учествујемо у изборној трци. Свима који на било који начин учествују желимо пуне среће и успеха!

   

Ми смо основани како би на један позитиван, демократски, али ванстраначки начин представљали и народу приближили идеју за коју се боримо. Kако ову племениту и часну идеју не би прљали у дневно-политичком животу, ми у истом и не учествујемо.

Више пута су ову нашу идеју провлачили кроз блато разни политички актери, зарад стицања тренутних политичких поена, при том не мислећи колику штету наносе истој. Из тих разлога наша идеја још увек није спроведена у дело.

И пре, али и данас, се могло и може чути од разних назови монархиста да се они боре за монархију, али да ће се тек видети ко ће бити будући Kраљ.

Драга господо, нема шта ту да се гледа! Ако сте искрени монархисти ви знате да Србија има Kраља. И да се питање ко може сутра да буде крунисан бар међу монархистима без обзира којој организацији припадају не може постављати! Бар не код оних који се искрено залажу за Kраљевину Србију! Питање наследства престола је уредно регулисано Породичним правилником Краљевске породице, који је и даље на снази.

Повратак монархије у Србију би значио и повратак наше земље вредностима као и систему који монархија доноси својим поновним успостављањем. А то значи, драги наши назови монрахисти, којима се обраћамо, пошто изгледа да републиканци то боље од вас знају – НЕ ПОСТОЈЕ ИЗБОРИ ЗА KРАЉА! Ако је вама до избора, питамо се колико је вама искрено стало до монархије и Kраља.

Богу хвала ми Kраља имамо и то је Његово Kраљевско Величанство Александар II Kарађорђевић! Све европске монархије би са негодовањем дочекале и саму идеју да се у Србији заобилазе и негирају правила наследства престола, која су одавно утврђена и добро позната.

На крају, имамо жељу да са вама поделимо визију нашег Удружења, у нади да ћете из ње све схватити.

Залажемо се за Краљевину Србију као уставну парламентарну монархију, са ЊВ Краљем Александром II Карађорђевићем на челу државе. Краљевину, која је демократско и отворено друштво, правна и социјално одговорна држава. За Краљевину која подстиче домаћу привреду, висок животни стандард, културу, екологију, научно-технолошки развој и улаже у своју будућност.

   

Живео Kраљ Александар II Kарађорђевић

Живела Kраљевина Србија

   

У име Удружења Краљевина Србија

Саша Шушић, председник Удружења