Потпредседник Извршног одбора Удружења Краљевина Србија г. Предраг Меденица присуствовао је у петак, поводом школске славе Свети Сава, манифестацији под називом „Краљевске крунице“ у предшколској установи „Бошко Буха“ у Инђији.

   

Ова манифестација је својеврсни наставак истоимене акције коју је поводом 800 година првог крунисања покренуло Удружење Краљевина Србија, а у којој су значајно учешће узели и малишани из ове инђијске установе. У програму је, у свим објектима вртића на територији општине Инђија, учествовало преко 1000 деце са круницама на главама, које су уз помоћ васпитача и својих родитеља у креативним радионицама, са великом радошћу, данима припремала за овај дан.

Као посебном госту манифестације, испред Удружења Краљевина Србија, г. Предрагу Меденици је од стране васпитача и покретача целе акције г-ђе Светлане Девић уручена захвалница за досадашњу одличну сарадњу са нашим Удружењем.

У свом обраћању г. Меденица је рекао да никада у свом граду није присуствовао лепшем и радоснијем догађају. Захваливши се на позиву, честитао је како директорки г-ђи Јелени Кресоја тако и целом тиму васпитача на не само овој величанственој манифестацији већ на свеобухватном преданом раду са децом који ову установу сврстава међу најбоље у Србији.

„Поштована директорка, наставници и васпитачи, драга децо, честитам вам српски празник над празницима, Савиндан. Празник у коме славимо Светог Саву, личност који је љубав Божију улио у срце свог народа. Свети Сава је био први српски учитељ, и зато је важно да деци од малих ногу указујемо на његову величину, а такође је наша и обавеза да све што је он изборио сачувамо за нове генерације. Са жељом да нам његова љубав и мудрост буду свима вечна инспирација, радујмо се заједно јер имамо таквог светитеља и просветитеља.“ рекао је Меденица.

   

Целу галерију слика погледајте на ЛИНКУ