Чланови Градског одбора Сремска Митровица Удружења Краљевина Србија обрадовали су своје најмлађе суграђане поклонима на дан Светог Саве, првог просветитеља српског, 27. јануара 2017.

У наставку прочитајте комплетан извештај ГО Сремска Митровица са овог догађаја.

АКТИВНОСТИ МИТРОВАЧКОГ ОГРАНКА

Савиндан – дечији дан

–  Обично смо склони да тврдимо да је Свети Сава највише урадио за нашу Цркву и народ, при чему заборављамо да истакнемо да је својим радом он заправо највише урадио за наше младе нараштаје који ће, у мери у којој се надахњују његовим делом сутра постати одговорни људи и прави наследници свог просветитеља, рекао је Драган Божић

Празновање Савиндана сремскомитровачки огранак Удружења Краљевина Србија искористио је да још једном посведочи своју оданост локалној заједници чији је део, као и да понуди још једну потврду своје и наше љубави према деци и хуманом, хиршћанском односу према онима којима су помоћ и подршка најпотребнији.

Чланови Удружења предвођени Драганом Божићем, најпре су, уз сарадњу са градском Месном заједницом „Блок Б“ поделили 580 пакетића за све малишане са територије овог дела Сремске Митровице.  Пакетићи су дељени у просторијама Месне заједнице, а како је рекао први човек  „Блока Б“ и члан Удружења Краљевина Србија  Мирослав Смрзлић, Савиндан је одабран као празник ђака и деце.

– Већ годинама уназад Савиндан је дан када делимо пактиће. Као монархистичка и хришћанска организација, сматрамо да је дан Светог Саве, нашег првог и јединог правог просветитеља и учитеља најбоља прилика да обрадујемо наше најмлађе суграђане који му се највише радују. Обично смо склони да тврдимо да је Свети Сава највише урадио за нашу Цркву и народ, при чему заборављамо да истакнемо да је својим радом он заправо највише урадио за наше младе нараштаје који ће, у мери у којој се надахњују његовим делом сутра постати одговорни људи и прави наследници свог просветитеља, рекао је Божић.

Чланови Удружења били су и кумови на школској слави Основне школе „Јован Поповић“ у Сремској Митровици, а обележавање Савиндана била је и прилика да се братском вечером Краљевина Србија захвали свима који су током протекле године помагали и подржавали њен рад у граду на Сави.

Своју и нашу хришћанску љубав, митровачки огранак је доказао и поделом 22 пакетића за особе са Даун синдромом. Подела је уприличена у простоијама Удружења „Даун“ у Сремској Митровици, а како је напоменуо први човек Удружења „Даун“ Радован Кекић, ово није био први пут да Краљевина Србија помаже особе са Даун синдромом.

Он је истакако да ће чланови Удружења „Даун“ дати свој допринос традиционалним манифестацијама које митровачки огранак Краљевине Србије сваке године организује: „Пасуљијади“ и већ чувеном „Дечијем дану“.

У име Краљевине Србије Драган Божић је обећао да ће митровачко чланство  наставити и даље да сарађује са Удружењем „Даун“, а све у име Светог Саве, свог Патрона и хришћанског човекољубља којке једанас потребнија него икада.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ.