Чланови Удружења Краљевина Србија су 27. априла 2016. помогли Краљевском дому у реализацији традиционалног Васкршњег пријема који Краљевски пар сваке године организује пред највећи хришћански празник за децу из социјално угрожених категорија.

   

Више од 1.200 малишана били су гости Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине у Белом Двору, на традиционалном Васкршњем пријему који Краљевски пар већ 15 година организује пред Васкрс за децу из социјално угрожених категорија. Као и претходних година и данашњем пријему за малишане присуствовао је Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског. Пријему је присуствовао и свештеник Небојша Тополић из храма Светог Василија Острошког на Бежанијској Коси, као и бројни представници дипломатског кора и друштвено одговорних компанија које су подржале организацију ових веома значајних пријема за децу.

Деца са сметњама у развоју, деца без родитељског старања и ромска деца уживала су данас у поклонима које је Краљевски пар припремио за њих заједно са својим сарадницима из Фондације Принцезе Катарине и хуманитарних организацијаЛајфлајн Чикаго и Лајфлајн Канада чији је покровитељ Принцеза Катарина, као и фондација Наши Срби из Чикага са председницом гђом Кети Фенслоу. Као и сваке године, велику радост међу малишанима изазвала је потрага за шареним јајима у Дворском парку испред Белог Двора. Након потраге за јајима уследила је и подела поклона. Престолонаследник и Принцеза су малишанима поклањали играчке, дечје књиге и неизоставне пакетиће са слаткишима и сланишима. Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније је малишане даривао дрвеним крстићима које могу носити око врата.

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније малишанима је говорио о симболици и значају празника Васкрсења Господа Исуса Христа и поручио им да је веома важно да се труде да буду добри и послушни и да израстају у вредне, поштене и честите људе.

Престолонаследник Александар је рекао да је веома срећан што данас у Белом Двору види насмејана и радосна дечја лица и поручио им да сваки долазак у Бели Двор треба да доживљавају као долазак у своју кућу, јер Бели Двор и Краљевски Двор то и јесу – кућа за сву нашу децу и кућа за све наше људе.

Vaskrsnji prijem 2

Принцеза Катарина је додала да су Божић и Васкрс за њу наши најважнији празници, не само због симболике коју ови празници доносе, већ и због тога што се већ 15 година пред ова два велика празника Бели Двор испуни дечјим осмесима, радошћу и весељем и да за њу нема веће среће од среће коју јој доносу радосна дечија лица и дечији осмеси.

– Као и сваке године ми смо за вас припремили пуно поклона. Али ви знате да је највећи поклон који Престолонаследник и ја можемо да вам дамо – наша љубав! Знајте да никада нисте сами, да смо ми увек били и увек ћемо бити са вама и уз вас, поручила је Принцеза Катарина малишанима.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина захвалили су на подршци друштвено одговорним компанијама, амбасадама и школама које су подржале организацију данашњег пријема а међу њима су: ОРБИЦО, Кока Кола ХБЦ Србија д.о.о, модна кућа „Балашевић“, Мега Пласт, Свит чојс, Нестле Адриатик, Балон Центар, Бема д.о.о., Лавиринт, Рено Сава д.о.о., Евро Бук, Пекара „30“, Хор „Чаролоја“, Хор Дечијег Културног Центра, амбасада Кувајта, Делегација Европске Уније у Србији, амбасада Финске, амбасада Аустралије, амбасада Мијанмара, Руска школа у Београду, Немачка школа Београд, школа „Руђер Бошковић“ и г-ђа Кети Фенслоу и организација „Наши Срби“ из Чикага.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ