У оквиру рубрике „Лични став“ прочитајте текст г-ђице Миланке Бурић, потпредседнице Краљеве омладине Градског одбора Бијељина Удружења Краљевина Србија – „Ми знамо ко смо, а ви као не знате?“

   

Текстови у рубрици „Лични став“ представљају израз аутора и нису званични ставови Удружења Краљевина Србија

    

Посљедњих дана свједоци смо бестидног опхођења према нашој Краљевској породици.

Објективно, српски народ је велики и славан али, такође објективно, степен мржње у њему забрињава. То није природно за православне Србе. Па ипак, много људи је опијено злобом, завишћу, клеветом, сплетком, корекцијом истине. То су људи који не раде на себи, ни на својим врлинама ни на својим манама. Они не могу да поднесу другачијег и настоје да умање његове квалитете. Доброта, труд, скромност, љубазност, љепота и достојанство ближњег – провоцира у њима најниже страсти. И, онда они морају да дјелују.

У срећнија времена, било је срамота нападати Цркву, Монархију, добре људе, старије од себе, оне које не познајемо довољно… Данас је то правило. Свакако, они који су предмет напада знају толико тога о својим судијама и могли би радити на њиховој јавној срамоти, али не, у чему би онда била разлика?

Ми се нећемо тровати, а нећемо се ни правдати или расправљати. Знамо ми да они знају нашу вриједност. Чак, уредно биљеже домете породице Карађорђевић. Љубав и захвалност коју осјећају људи утјешени конкретном добротом наше Краљевске куће – највеће је признање.

Milanka buric

У дому Карађорђевића царује Божији благослов. Они су изабрали да тихо чине дјела о којима ће вјечност да бруји; они су се 1941. године обукли у смирење и трпљење и та риза страдања им тако отмено стоји. Њихова лица су бијели путири љубави и радости, радости налик дјечијој. Тамо гдје се појаве, доносе сунце и наду.

И, шта ми имамо са мрзитељима тамних и исфрустрираних душа и лица? Ништа. Хвала им.

Вране никад неће моћи да поју Херувимску пјесму.

   

Аутор текста – Миланка Бурић, потпредседница Краљеве омладине ГО Бијељина