У оквиру рубрике „Лични став“ прочитајте текст г. Дамира Бирача, председника Краљеве омладине Градског одбора Шабац Удружења Краљевина Србија – „Прави корак“

   

Текстови у рубрици „Лични став“ представљају израз аутора и нису званични ставови Удружења Краљевина Србија

Цар царева је прописао закон, а цареви краљу и народу. Но, све оно што спаја у једно је и сам Цар царева.

Као такво начело, необорива је веза између вере, цара, краља и народа. То је једини и основни склад међу људима , који се не надима, који не навиди а који спаја у једно јединство и на свеопште добро.

Одступајући од основних начела, људи су заборавили апсолутно на све, услед спољашњег и унутарњег комешања у времену, под којим су били изложени. Тако су и одступули и одаљили се од свега. Но, када би људи схватили да устоличењем примарног враћају мир у себе и све оно што се изгубило деценијама, тада би и схватили необориву спрегу између вере и монархије као и самих њих у њима.

У процесу транзиције и негативних ствари почев од 1943. Године прошлог века па до сада, српски народ никад у историји није био окупиранији, нити мање свестан своје неслободе. Није био никад изгубљенији, равнодушнији, безвољнији, безнаднији. У то стање успео је да га доведе систем више-рушилачког понижавања и губљењем културно историјског значаја, који је преправљан, тезу по тезу скоро сваки дан. Лепо је заменило ружно, значајно је постало безначајно, истинито је постало лажно, историја и идентитет су изгубљени.

Damir BiracУчењем и понашањем кроз веру и живот уопште, а да је на човечност и хуманост , као производ из љубави и помоћи према другоме, учимо о вери и уздижемо идеал о монархији, где је сваки човек без обзира на националну и верску исповест, равноправан, и у ствари, монарх и носилац оног најсветијег.

Данас, много њих, под окриљем имагинарног паравана слободе као што је то био случај и раније, ради против истине, ради против целине свеопште природе , кварећи ред и склад. ,,Другачије лети стрела, другачије дух. Дух лети кад има за циљ дело и кад са свих страна посматра, па као стрела иде право своме циљу.“ Марко Аурелије Антонин

А који су Ваши кораци. ?!

Аутор текста – Дамир Бирач, председник Краљеве омладине Градског одбора Шабац Удружења Краљевина Србија