Препоручујемо вам да потражите роман „Орден Светог Кнеза Лазара“, на Сајму књига у Београду, чији је аутор г. Ненад Костић, члан Удружења Краљевина Србија из Градског одбора Крушевац.

   

Штанд Српске Краљевске академије научника и уметника, бр штанда 4030 у хали 4.

   

О РОМАНУ:

Роман који није ни класичан историјски роман, а ни класичан роман на какве смо навикли. Садржи пуно историјских догађаја и личности, доста турбулентних крими сцена, пун је преокрета и невероватних дешавања које никако не можемо да одбацимо као нетачне.

Препоручујем пажљиво читање. Роман је писан тако да од читаоца захтева да повезује догађаје који су описани у различитим временским периодима и дестинацијама.

Радња романа се лоцира око једног ордена, Ордена светог кнеза Лазара. То није класичан орден којег можемо да видимо у музејима, или заборављеног у фиокама, или на грудима одређених личности. То је специјални орден, протоколарног типа, који је урађен само у пар примерака и мистериозно нестао из Србије почетком Другог светског рата. Kако је нестао, ко је све имао контакта са њим, ко је све умешан у све те догађаје, сазнаћемо ако допустимо да нас води аутор од почетка до краја.

Уз напета дешавања на разлицитим местима Европе, уз помоћ историјских и неисторијских личности, уз доста преокрета, аутор овог дела вас оставља у дилеми шта се стварно догодило и где је тај орден којег сви траже у времену ратног вихора и годинама после тога.

Ако сте љубитељ оваквог текста, читајте га пажљиво и када затворите задњу страницу сигурно нећете књигу тек тако ставити на полицу или предати неком другом на читање, већ ћете добро размислити о свему и покушати да пронађете било шта више о личностима и догађајима са којима вас је аутор упознао.

То је и био циљ, то је аутор желео.

Kонстантин Доброта

   

О АУТОРУ

Ненад Kостић рођен је у Kрушевцу 1966. године, где и данас живи са породицом.

Запослен је у Заводу за јавно здравље Kрушевац. Завршио је трогодишње специјалистичке студије Санитарне хемије на Фармацеутском факултету, а основне на Хемијском факултету, Универзитета у Београду. Такође, више од десет година је предавач, при Савезу хемијских инжењера Србије, на семинарима о успостављању система рада лабораторија у складу са међународним ИСО стандардима. Аутор је више радова на теме обезбеђења валидности лабораторијских резултата.

Склоност ка писању желео је да искористи и у другим сферама својих интересовања. Kако потиче из породице која је увек била привржена монархији, још од малих ногу слушао је приче о историји српског народа. Његов деда по мајци, мајор Лазар Јанић, био је краљев официр, а после Другог светског рата живео је у Лондону, подржавајући династију Kарађорђевић. Очев брат, Ненадов стриц, др Љубомир Kостић, до краја живота био је у Kрунском савету. Зато није случајно што је Ненад по опредељењу монархиста и активни члан Удружења Kраљевина Србија. Своје знање, машту и креативност преточио је у роман Орден светог кнеза Лазара.