Марио Мајсторовић

Марио Мајсторовић

председник Удружења Краљевина Србија

  

Марио Мајсторовић је рођен 22. јула 1981. године у Краљеву, од оца Миломира и мајке Лепосаве. Основну школу је завршио у родном Новом Селу а Гимназију општег смера у Врњачкој Бањи. Звање Правника стекао је на Правном факултету Универзитета у Београду.

Упоредо са својом пословном каријером коју је градио у компанијама „Insieme“ д.о.о. (апр. 2007.- феб. 2010.), ЦБС д.о.о. (мар. 2010 – јан. 2012.), Термобест д.о.о. ( окт. 2010. – мар. 2013.), Агронет ( окт. 2013 – јан. 2014. ), Wiener Stadtische осигурање а.д. ( феб. 2014. – феб. 2015.), „Medical Support Center“ д.о.о. ( март 2015.- јануар 2016.), „Краљевски плодови“ д.о.о. ( мај 2016.-) ,где је обављао разноврсне послове у привреди од приправничких до места руководиоца или манаџера, радио је на развоју и унапређењу удружења Краљевина Србија коме се посветио у највећој мери већ од тренутка када је постао члан, недуго након оснивања, у новембру 2008. године.

Већ јуна 2009. године добија мандат да састави први Извршни одбор Удружења и креира све акте и правила потребна за његово функционисање. Функцију Председника ИО у првом мандату је обављао до јануара 2010. када се формира удружење Краљевина Србија где бива поново изабран за Председника ИО. На тој дужности остаје до октобра 2011. када га Управни одбор бира за свог Члана. На дужности Члана УО остаје све до јануара 2013. Након извршене реформе састава, у јануару 2013. поново преузима вођење ИО у свом трећем мандату и ту дужност обавља до фебруара 2014. Након оставке Председника Удружења г. Бојана Старчевића, Скупштина га бира за Председника Управног већа где остаје до новембра 2014, након чега на Изборној скупштини 29. новембра 2014. бива изабран за Председника Удружења, а затим и реизабран на Светосавској изборној скупштини 28. јануара 2017. године, где на дужности остаје до данас.

Поред креирања мреже одбора и повереништава, како у земљи тако и у иностанству, заслужан је за учвршћивање политике и начина деловања удружења, као и изградњу добрих односа удружења са другим организацијама и државним институцијама, а посебно за још јаче учвршћивање сарадње и међузависности Краљевског Двора и удружења Краљевина Србија. Захваљујући изузетном доприносу који је удружење дало у организацији пријема, изложби, догађаја широм земље, дистрибуцији хуманитарне помоћи, његовим члановима је указана част да буду укључени у организацију преноса посмртних остатака чланова Краљевског дома и сахране на Опленцу 26. маја 2014. Указана му је част од стране Краљевског дома да буде носилац ковчега ЊКВ Краљице Марије, Краљице Александре и Краљевића Андреја приликом дочека на аеродрому „Никола Тесла“ и да буде један од првих који их је дочекао у отаџбини.

Након тога учествовао је у организацији најважнијих догађаја Краљевског дома, 70. рођендану ЊКВ Престолонаследника Александра, где је био и гост, сахрани ЊКВ Кнеза Александра Павловог, венчању ЊКВ Принца Михајла и Принцезе Љубице, ЊКВ Принца Ђорђа и Принцезе Фелон, као и венчању ЊКВ Принца Филипа и Принцезе Данице, а такође учествовао у организацији крштења Њиховог сина, ЊКВ Принца Стефана.

За сав допринос Удружења Краљевском дому, уручен му је, као Председнику, Краљевски орден Светог Саве другог степена од стране старешине Краљевског дома, ЊКВ Престолонаследника Александра, на највећем догађају који је удружење организовало, Првом Конгресу у Врњачкој бањи 27. марта 2016. године. Том приликом је донета Декларација којом су проглашени циљеви организације у наредном периоду и кораци које треба предузети. Био је један од три члана одбора Народне иницијативе за промену Устава Републике Србије у Устав Краљевине Србије која је Народној Скупштини предала обавештење о покретању иницијативе и прикупљања потписа, по први пут у историји, 9. септембра 2016. године, а затим руководио и координисао прикупљањем у целој земљи.

Заслужан је за покретање међународне сарадње међу монархистичким организацијама на Балкану, њихово повезивање и покретање идеје о заједничком деловању, као и концепта „Балканска Скандинавија“. Такође, заслужан је за покретање хумантарне активности и сарадње удружења са Канцеларијом за Косово и Метохију и реализацију допремања помоћи коју је удружење сакупило за становништво у енклавама у девет наврата, март, април и јул 2013., јануар и август 2014., јун 2015., август 2016., август 2017., март 2019.  За сав допринос удружења Канцеларија за Косово и Метохију му је уручила Специјалну захвалницу а Министарство просвете, науке и технолошког развоја захвалницу за изузетан допрнос 2013.