Жељко Љубанић

Мр Жељко Љубанић, адвокат – Рођен 1967. године. Ожењен, отац троје деце. Резервни официр Војне Полиције Војске Србије.

У младости се бавио спортским каратеом и падобранством.

Професионалну каријеру започео у привреди. Радио као шеф правних послова у Трговинском предузећу Морава Јагодина, директор правних послова у предузећу Ангропромет Ћуприја, заменик директора Стамбене задруге Елмосстан и стечајни управник Грађевинског предузећа Хидротехника Поморавље инжињеринг Јагодина.

У мандату 2000-2004 био потпредседник Извршног одбора Скупштине општине Јагодина, коју дужност је по сопственом избору обављао волонтерски. Такође био на челу више клубова и организација од којих издваја дужност председника Женског рукометног клуба Јагодина и председника Ротари Клуба Јагодина чији је један од оснивача и члан до данас.

Од 2001 године ради у сопственој адвокатској канцеларији у Јагодини. Говори енглески језик. Путовао у велики број земаља, већину европских, УСА, Русију, Кину, Либију итд.

У Удружењу Краљевина Србија обављао је дужности председника Статутарне комисије, Надзорног одбора и шефа Правног тима, а тренутно је Председник Статутарне комисије на нивоу удружења, као и председник свог матичног Градског одбора у Јагодини.

Живи и ради у Јагодини.