30. августа 2014. године Градски одбор Краљево угостио је чланове Удружења Краљевина Србија из свих крајева земље на 11. гледићком сабору, који се традиционално организује код Васићеве воденице, у сећање на команданта групе Жичких бригада Југословенске војске у Отаџбини, капетана Милорада Васића и његове борце.

    

1 (41)

Дан је почео скупом чланова Удружења у Краљеву, где су обишли Народни музеј и духовни центар „Свети владика Николај Велимировић“. Потом су се упутили на Гледић, а на путу су обишли и манастир Свете Петке у Стублу.

По доласку на Гледић, чланови су обишли воденицу у којој је био штаб капетана Васића и околину, а у 14 и 30 часова је отпочео свечани део програма, служењем помена припадницима Жичке бригаде Југословенске војске у Отаџбини, који је пратио прикладан културно уметнички програм.

1 (26)

Потом је Градски одбор Краљево потписао споразум о сарадњи са удружењем „Јован Бојовић“ из Драгачева и удружењем „Гледићка воденица“, како би унапредили и учврстили своју досадашњу сарадњу. Међусобни споразум су такође потписала и удружења „Јован Бојовић“ и „Гледићка воденица“.

Након тога настављено је неформално дружење чланова Удружења.

ГО Краљево се показало као одличан домаћин својим гостима из осталих крајева наше земље.

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни на линку: https://goo.gl/9FmZOn