У петак 21. априла 2017. делегација Удружења Краљевина Србија присуствовала је свечаности под називом „Ћирилица и отаџбина“, одржаној поводом 166 година посојања ОШ „Радомир Лазић“ из Азање, а на позив директора школе, г. Дамира Живковића.

Уважени гост на овој манифестацији је био и г. Предраг Марковић, члан Крунског савета.

Делегацију Удружења Краљевина Србија су чинили: г. Саша Шушић, потпредседник Удружења, г. Саша Станисављевић, потпредседник Извршног одбора за Централну Србију, г-ђа Слађана Спасојевић, повереник Удружења за Велику Плану и г. Срђан Ћосић, члан савета Удружења.

Основна школа у Азањи основана је 1851. године указом Кнеза Александра Карађорђевића, владара за чије владавине је отворено највише школа у Србији.

Колективу и ученицима ОШ „Радомир Чазић“ желимо срећан јубилеј и пуно успеха у даљем раду!

За крај ћемо још цитирати господина Предрага Марковића:“ Држава (која је овој школи пре 10 година доделила Светосавску награду) треба само да се понаша исто као пре 166 година када је Азањцима, који су сами оформили школу и обезбедили учитеља, указом кнеза Александра Карађорђевића „аминовала“ ту одлучност. Можда баш на том примеру. Ако се Азањци досете и одлуче да наметнуто име своје школе промене у име које не подлеже променама. Рецимо у „Кнез Александар Карађорђевић“.“

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ