Одбори и повереништва Удружења Краљевина Србија извели су 17. јула 2014.низ активности у част рођендана Њ.В. Краља Александра Другог.

    

Indjija

   

Општински одбор Инђија Удружења Краљевина Србија традиционално, уз отварање шампањца, обележио је у свом месту рођендан Њ.В. Краља Александра Другог.

Просторије Удружења Краљевина Србија у Инђији су целог дана биле пуне људи који су долазили да симболично .преко нас, пошаљу поздраве своме Краљу..

Посебна атракција у центру града је била велика слика са ликом Њ.К.В. Престолонаследника Александра која је била постављена на Тржни центар Слобода, и која је изазивала изузетну пажњу свих пролазника..

У самом центру, поред чувеног инђијског сата, је био постављен и пано са поруком “ЖИВЕО КРАЉ“, поред кога је мало ко прошао а да се није сликао..

 

Velika Plana

Чланови Општинског одбора Велика Плана, у сарадњи са Црвеним крстом Велика Плана, поделили су пакете помоћи за тридесет угрожених породица из њиховог места.

Пакети су се састојали од средстава за хигијену, воде, хране, слаткиша и пелена за бебе.

 Veliko Gradiste

Велико Градиште – Молебан, који се по правилу врши на Краљев рођендан, служен је у цркви у Великом Градишту а потом је уследио пријем у парохијском дому градиштанске Цркве. Поред припадника Удружења Краљевина Србија овој свечаности присуствовали су представници Српске православне цркве, културно просветних институција у Великом Градишту, монархистичких удружења из суседних градова и представници политичкох странака.

Посебну захваност ОО Велико Градиште упућује супрузи председника одбора, госпођи Сандри Величковић, која је и ове године направила и поклонила торту у част Краљевог рођендана, као и компанији Coca Cola Hellenic, Пекари „Марија“ и Пекари „Ема“ , које су својим донацијама помогле одржавање овог пријема.

На крају изражавамо посебну захвалност свештенству Храма у Великом Градишту на гостопримству и уступљеним просторијама за одржавање ове свечаности.

Комплетне галерије слика са ових догађаја погледајте на линковима:

https://goo.gl/GmthlU

https://goo.gl/Xc12x0

https://goo.gl/D9OGWJ