Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина су у складу са нашом традицијом обележили Бадње вече у Краљевском двору, а част да присуствују су имали и чланови Удружења Краљевина Србија.

   

Њ.К.В. Престолонаследник Александар је на Бадње јутро исекао бадњак, а Бадње вече је обележено традиционалним паљењем бадњака испред Краљевског двора. Бадњак је освештао свештеник Панајотис Картасиос.

Поред чланова Краљевске породице, паљењу бадњака присуствовали су и представници саветодавних тела Круне, Краљевског медицинског одбора, чланови Управног одбора Фонда Њ.К.В. Престолонаследника Александра за културу и образовање, чланови удружења Краљевина Србија, као и бројни други пријатељи Краљевске породице. Традиционални пријем за све присутне приређен је потом у Плавом салону Краљевског двора.

Престолонаследник Александар је још једном позвао грађане Србије и Републике Српске да проведу што више времена са својим породицама у 2019. години и пожелео им добро здравље и срећу.

Њихова Краљевска Височанства присуствоваће Божићној литургији коју ће Његова Светост Патријарх Српски господин Иринеј служити на божићно јутро у Храму Светог Саве у 9 часова.

Краљевска породица још једном жели срећан Божић и срећне празнике свим грађанима Србије и Републике Српске традиционалним божићним поздравом „Христос се роди!“.

   

Галерија слика – ЛИНК

   

Badnje vece Dvor (5)