Чланови Удружења Краљевина Србија присуствовали су 9. октобра 2013. године, у цркви Светог Ђорђа на Опленцу Светој Архијерејској Литургији и помену за покој душе блаженопочившег Краља Александра I.

 

[slideshow id=55]

Поводом 79 година од убиства Њ.В. Краља Александра I, чланови нашег Удружења дочекали су Њихова Краљевска Височанства Престолонаследника Александра II и Принцезу Катарину на Опленцу, и заједно с њима одали почаст Витешком Краљу Александру I, присуствујући Светој Архијерејској Литургији у Краљевском маузолеју, коју су служили Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, Његово Високопреосвештенство Митрополит аркадијски Г. Василије и Његово Преосвештенство Епископ сафитски Г. Димитрије из Антиохијске Патријаршије.

По завршетку Литургије венце на Краљев гроб положили су Њихова Краљевска Височанства, представници Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, Војске Србије, општине Топола, Задужбине Краља Петра I, многобројних удружења и грађана који су се окупили да одају пошту вољеном Краљу.

Биографију Њ.В. Краља Александра I можете прочитати на линку https://www.royalfamily.org/?43,sr_%D0%8A%D0%92-%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%99-%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80-i

Видео о убиству и сахрани Њ.В. Краља Александра I https://www.youtube.com/watch?v=8znSm5XRg2s&feature=youtu.be