У част рођендана Њ.К.В. Престолонаследника Александра II Карађорђевића, Градски одбор Београд Удружења Краљевина Србија је 17. јула 2013. широм престонице организовао активности својих чланова, које су за циљ имале информисање грађана нашег главног града о овом, за све монархисте великом дану, његовом значају и досадашњим хуманитарним и образовним делима и достигнућима нашег Краља и Патрона.

[slideshow id=34]

Делегација Удружења је током дана посетила Краљевски двор и уручила Њ.К.В Престолонаследнику Александру пригодан поклон.

По препоруци Његовог Величанства организовано је и добровољно давање крви чланова Удружења, пошто је лична жеља Патрона Удружења била да се његов рођендан обележи управо кроз хумане акције и помоћ другима. Тим поводом, и у складу са том жељом ће Удружење 20. јула 2013. посетити Косово и Метохију и однети хуманитарну помоћ ( више прочитати на https://kraljevinasrbija.rs/?p=982&lang=sr )

Врхунац свих  свих целодневних активности је био промотивни штанд Удружења у Кнез Михаиловој улици, код Руског цара. Чланови ГО Боград су пролазницима делили промотивни материјал и упознали заинтересоване грађане са активностима Краљевског дома, Градског одбора и Удружења Краљевина Србија у целини као и, наравно, о непосредном поводу за организовање акција – Краљевом рођендану.

На крају овог успешног и пре свега лепог и значајног дана за све монархисте, још једном је упућена порука:

Срећан рођендан Ваше Величанство!

Хвала Вам за несебичну помоћ коју пружате Вашем народу и Вашој отаџбини!